Eskiden Dünyanın Şekli İle İlgili Görüşler
Geçmişten günümüze kadar dünyanın görüşü hakkında bir çok astronomi ile ilgilenen bilim insanı düşüncelerini aktarmıştır. Gökyüzünün bir kutu halinde olduğunu düşünende oldu, boğanın boynuzları üzerinde bulunan tepsinin üzerinde yaşadığımızı da.
4000 yıl öncesine kadar Mısırlılar dünyanın uzun bir kutu olduğunu düşünmüşlerdir. Gökyüzü onlar için bir kapak misali oldu.
Eski Hintliler bir filin sırtında daire şeklinde olduğunu kabul etmişlerdir. Hintliler tarafından 4 fil de bir kaplumbağanın sırtında bulunduğu da düşünülmüştür.
Henüz gelişmekte olan bilim insanların düşüncelerini özgürce sunmalarına neden olmuştur. Teori olarak kalıp asla yasa haline gelmemiştir. Dünyanın düz bir tepsi üzerinde olup öküzün boynuzları üzerinde durduğu dahi düşünülmüştü. Birkaç bilim adamı dünyanın yuvarlak olduğu konusunda görüş belirtse dahi bunu kanıtlayamamıştır. Pisagor tarafından M.Ö. 590 yılında dünyanın güneş etrafında döndüğünü ve dünyanın yuvarlak olduğunu dile getiren ilk kişilerdendir. Pisagor’un görüşlerine bilim insanları dışında kimse inandığı gibi 200 yıl sonra Aristo’nun gözlemleri ile dünyanın yuvarlak olduğu ispatlanmıştır.
Biruni tarafından 972-1050 yılları arasında yer çekimi kanunu ile dünyanın yuvarlak odluğu ispatlandı. 1492 yılında Kristof Kolomb tarafından denizler ile dünyanın etrafını dolaşmaya başlayınca ABD kıtasını keşfetmiştir. Kendisinin Hindistan’a geldiğini düşünerek hayali gerçekleşmemiştir.
Ben sadece en baştakileri yazdım o yetiyo ztn