İnsanlarda Yaygın Olarak Görülen Kalıtsal Hastalıkların Nedenleri ve Alınacak Önlemler
Kalıtsal Hastalıkların Nedenleri Nelerdir, İnsanlarda Görülen Kalıtsal Hastalıklar Nelerdir hastalıkların kendisini göstermesi ile birlikte alınmamış önlemler yüzünden ebeveynlerin sorumlu tutulmalıdır. Önceden yaptıracakları testler sonucunda kalıtsal hastalıkları taşıyıp taşımadıklarını öğrenmeleri gereklidir.
Kalıtsal hastalıklar nesilden nesle aktarılmaya devam ediliyor. Anne ve babalar tarafından çocuklarına aktarılması onlarında kendi çocuklarına aktarması sonucunda devamını getirmektedir. Kalıtsal hastalıklar genlerden dolayı taşınır DNA aktarımı ile yeni doğan taşır. Aktarım her şekilde olur ama genler kendisini göstermediği sürece gizli bir şekilde saklanır. Her çocukta olmayabilir ama torununuzda bu kalıtsal hastalıklar kendisini gösterir.
Doğru şekilde beslenilerek kalıtsal hastalıklara bir nebze de olsa karşı koyabilirsiniz. İnsanlar tedavisini görüp iyileşseler dahi bunlarda değişiklik olmaz. Aktarım meydana gelir. Çünkü genlerde hatalı olduğundan dolayı kalıtsal sorunlar yaşanır. Hiçbir hastalığı olmayan kişilerde dahi bu durum gözlemlenebilir. Gen aktarımında hatalı oluşması yeni doğacak çocukların kalıtsal hastalıklara yakalanmasını tetikler.
Kalıtsal Hastalıklara Örnekler
Hemofili
Renk körlüğü
Down sendromu
Sakat doğmak
Orak hücreli anemi
Şeker hastalığı
Kan kanseri
Akciğer kanseri
Prostat kanseri
Bağırsak kanseri
Akciğer kanseri