Pirincin, Üretim ve Dağıtım Tüketim Aşamaları
Dünyada tarım alanında en çok üretilen buğday ve mısırdan sonra gelen pirinçtir. Doğu Asya’yı kapsadığı gibi temel besin kaynaklarından olmaktadır. Buğdaygiller ailesinde yetişen pirinçler bol miktarda suya ihtiyaç duyar. Her salkımda ortalama olarak 100-150 tane bulunur. Bunlar uzunluklara ulaşarak artış göstermeyi sağlar. Tropik, astropik ve ılıman bölgelerde yaygın şekilde pirinç üretimi yapılır. Tahıl bitkileri uzun süre yaşamadığından dolayı pirinç suda erimiş oksijenle karıştırılır. Hasat yapılması sonucunda çıkartılarak parlatılır ve pirinç tanelerine dönüşmektedir.
Dünya genelinde pirinç üretiminde ilk sıra Çin, Hindistan, Bagladeş, Endonezya, Tayland gelmektedir. Yıllık dünyanın 500 milyon ton pirince ihtiyacı olmaktadır. Ülkemizde yıllık üretim 165 bin ton olmaktadır.
Pirinç çuvallar içerisinde biriktirilerek koruma altına alınır. İhtiyaç durumunda fabrikalarda kiloluk olarak paketlenerek satış yerleri olan market ve bakkallara gönderilmektedir.
Pirinç sofralarımıza kadar ulaşarak her alanda kullanılmaktadır. Başta pilav yapımında olsun bir çok yemeğin içinde malzeme olarak dahil edilir.
Keşke işime yarasaydı o zaman puanım %100 olurdu ama emeğiniz hatrına %10
hayatta ne dilersen dile ama haram veya kötü şey dileme